5/9/14

H BOX STROM ΚΟΝΤΑ ΣΤΗ ΚΙΒΩΤΟ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ

 H BOX STROM ΧΙΟΥ Ευχαριστεί την Κιβωτό του Κόσμου που είχε την τιμή να την επιλέξει για μια δωρεά στρωμάτων για της ανάγκες του Παιδικού χωριού στην Χίο.
Σας δείχνουμε όλοι την επιστολή για να μάθετε το έργο της Κιβωτού για όσους δεν το ξέρουν εάν και νομίζουμε ότι όλοι το γνωρίζουν.
Και ευχόμαστε καλή ξεκούραση και καλή διαμονή στο Νησί στα μικρά παιδιά μας!!



Στοιχεία: ‘Κιβωτός του Κόσμου’ στη Χίο
Μπεν Ζαχαρίου 8, 82100 Χίος.
ΑΦΜ 999960320, ΔΟΥ Α ΑΘΗΝΩΝ
 κοινωνική υπηρεσία (Αγγελική Μουρούνα)                                                                             

Προς:  BOXSTROM                                                                                            Χίος, 3/7/2014

Αξιότιμε/η κύριε/α,

     σας αποστέλλω την παρούσα επιστολή με σκοπό να σας ενημερώσω για τις δράσεις της Κιβωτού του Κόσμου, και ειδικότερα για το σχεδιασμό των δράσεών μας στο Δήμο της Χίου που ανήκει στην Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου και να ζητήσω την υποστήριξη σας στο δύσκολο έργο που επιτελείται από την Κιβωτό του Κόσμου.
 Η «Κιβωτός του Κόσμου» είναι Μη Κερδοσκοπικός Οργανισμός Ειδικής Μέριμνας και Προστασίας Μητέρας και Παιδιού, που δραστηριοποιείται πάνω στη μέριμνα παιδιών που ζούσαν σε συνθήκες παραμέλησης και εγκατάλειψης, χωρίς ιατρική φροντίδα, τα περισσότερα από
μονογονεϊκές οικογένειες, και πολλά χωρίς γονείς. Η «Κιβωτός του Κόσμου» ιδρύθηκε το 1998 από τον πατέρα Αντώνιο Παπανικολάου με όπλα την αγάπη του για τα παιδιά και την επιθυμία του για τη δημιουργία μιας φωλιάς στοργής και φροντίδας για τα παιδιά αυτά της «άλλης» Αθήνας, παιδιά που βίωναν καθημερινά την εγκατάλειψη, την αδιαφορία, το ρατσισμό και τον κοινωνικό αποκλεισμό.
     Με μοναδικό σύμμαχο την εν Χριστώ Αγάπη και με τα πενιχρά μέσα που διαθέτουμε, έχουμε αναλάβει την καθημερινή σίτιση 400 παιδιών, τις ανάγκες τους για ένδυση, υπόδηση, ιατροφαρμακευτική περίθαλψη, αλλά και την εκπαίδευσή τους.
     Στόχος του πατρός Αντωνίου είναι να μην ιδρυματοποιηθούν τα παιδιά, αλλά να παραμένουν μαζί με τη μητέρα τους. Για να επιτευχθεί αυτός ο σκοπός, οι άστεγες αλλά και άπορες μητέρες ενισχύονται μηνιαίως με οικονομικά βοηθήματα, πληρώνοντας μισθώματα μικρών κατοικιών. Επιπλέον, δίνονται οικονομικά βοηθήματα στις μητέρες αυτές για λογαριασμούς νερού και ηλεκτρικού ρεύματος, και παράλληλα γίνεται προσπάθεια εύρεσης  εργασίας για τη  μητέρα με απώτερο σκοπό να σταθεί στα πόδια της, να πάρει τη ζωή στα χέρια της και την ευθύνη των παιδιών της.
     Επιπροσθέτως, η Κιβωτός του Κόσμου διατηρεί δύο Σπίτια Φιλοξενίας Παιδιών στην Αθήνα και τον Πειραιά, όπου φιλοξενούνται παιδιά από την νηπιακή τους ηλικία μέχρι και την ενηλικίωση αλλά και επαγγελματική αποκατάστασή τους. Πρόσφατα, δημιουργήθηκε στο χωριό της Πωγωνιανής Ιωαννίνων, στα ελληνοαλβανικά σύνορα, ακόμη ένα Κέντρο Παιδικής Προστασίας, μια Γεωργική Σχολή και ένα Οικοτροφείο για τις ανάγκες φιλοξενίας των σπουδαστών της Γεωργικής Σχολής.  
            Η Κιβωτός του Κόσμου βρίσκεται καθημερινά δίπλα σε αυτά τα παιδιά παρέχοντάς τους τα πάντα ως προς την υγιή ανάπτυξη και ασφάλειά τους. Πρόκειται για εγκαταλελειμμένα παιδιά και  παιδιά που έχουν απομακρυνθεί από το οικογενειακό τους περιβάλλον, κατόπιν εισαγγελικής εντολής, εξαιτίας κακοποίησης, εκμετάλλευσης ή παραμέλησης.
Επιπλέον, στην Κιβωτό του Κόσμου επιχειρούμε να διευρύνουμε τη δράση μας στον ευρύτερο νησιωτικό χώρο του Αιγαίου, με κέντρο μας τη Χίο, όπου οι ανάγκες της περιοχής, σε κοινωνικές και αναπτυξιακές δομές, είναι αυξημένες. Η προσπάθειά μας σχετίζεται με τη δημιουργία δομής που θα φιλοξενήσει και θα αγκαλιάσει παιδιά που χρειάζονται στήριξη και προστασία. Πρόκειται επίσης για ένα έργο εθνικής σημασίας δεδομένου ότι η δομή θα δημιουργηθεί στο ιδιαίτερα ευαίσθητο κομμάτι των συνόρων, στην ακριτική περιοχή της Χίου, και σε μια περιοχή ερημωμένη όπως το Αίπος, όπου φιλοδοξούμε να της δώσουμε πνοή και ανάπτυξη. Για τους λόγους αυτούς δημιουργούμε ένα Χωριό Παιδικής Μέριμνας και Προστασίας στο ακριτικό νησί της Χίου, στο οποίο θα φιλοξενηθούν παιδιά σχολικής ηλικίας που θα τοποθετηθούν με εισαγγελική εντολή και χρήζουν ανάγκη στήριξης και προστασίας.

Πιο συγκεκριμένα η Κιβωτός του Κόσμου θα δημιουργήσει στο Αίπος της Χίου:

·         Ένα Χωριό Παιδικής Μέριμνας και Προστασίας: όπου θα φιλοξενούνται παιδιά από τη σχολική τους ηλικία μέχρι και την ενηλικίωσή τους. Πρόκειται για παιδιά χωρίς οικογενειακό περιβάλλον ή παιδιά που απομακρύνονται από το οικογενειακό τους περιβάλλον εξαιτίας κακοποίησης, εκμετάλλευσης ή έντονης παραμέλησης. Στόχος μας είναι να προσφέρουμε ένα κατάλληλο, ασφαλές Σπίτι σε αυτά τα παιδιά και την ευκαιρία να μορφωθούν και να αναπτυχθούν μέσα από φροντίδα και αγάπη.
Δυστυχώς, η ανάγκη για τη δημιουργία ενός Κέντρου Παιδικής Προστασίας στην Περιφέρεια του Αιγαίου είναι μεγάλη και πολλά παιδιά παραμένουν στην κακοποίηση και την εκμετάλλευση, καθώς δεν υπάρχει κάποιος κατάλληλος φορέας για να αναλάβει τη φροντίδα τους.  Η Κιβωτός του Κόσμου μέσα από το έμπειρο προσωπικό της αλλά και την κατάλληλη τεχνογνωσία που διαθέτει, είναι σε θέση να ανταποκριθεί σε αυτό το κάλεσμα της περιοχής του Αιγαίου και να γίνει η νέα οικογένεια για αυτά τα παιδιά. 
 
  • Μια μικρή βιολογική ‘φάρμα’, η οποία θα περιλαμβάνει έναν ελαιώνα, ένα λαχανόκηπο και οικόσιτα ζώα και πουλερικά, με στόχο την ενεργό περιβαλλοντική συνείδηση, την ενίσχυση της υπευθυνότητας, της εργατικότητας, τη χαρά της παραγωγικότητας και την ποιότητα ζωής. Όλα αυτά τα στοιχεία θα δράσουν αποφασιστικά στη συγκρότηση και δόμηση της υγιούς προσωπικότητας των παιδιών.

      Για τις ανάγκες υλοποίησης των ως άνω δράσεων έχει εκμισθωθεί από την Κιβωτό του Κόσμου, ένα οικιστικό συγκρότημα στο τουριστικό χωριό του Αίπους (Δημοτική Ενότητα Ομηρούπολης Χίου), όπου θα στεγαστεί το Χωριό Παιδικής Μέριμνας και Προστασίας. Για να μπορέσουν να εγκατασταθούν τα παιδιά μας και οι απαραίτητες υπηρεσίες, ο χώρος του οικιστικού συγκροτήματος στο Αίπος  ανακαινίζεται και προσαρμόζεται στις ανάγκες των παιδιών.
     Σε όλη αυτή τη διαδικασία της ανακαίνισης και της λειτουργίας του νέου μας Σπιτιού, χρειαζόμαστε την αγάπη του κόσμου αλλά και την έμπρακτη υποστήριξή του, ώστε να μπορέσουμε να υλοποιήσουμε με τον καλύτερο τρόπο το όραμά μας. Όπως ήδη θα γνωρίζετε, η λειτουργία της Κιβωτού του Κόσμου στηρίζεται αποκλειστικά στις προσφορές του κόσμου με τη μορφή της υλικής βοήθειας, των χρηματικών δωρεών αλλά και της εθελοντικής δράσης των συνανθρώπων μας. Καθώς δεν υπάρχουν κρατικές ή άλλης μορφής επιχορηγήσεις προς τον οργανισμό μας, βρισκόμαστε σε μια διαρκή αναζήτηση υποστηρικτών που θα σταθούν συμπαραστάτες μας σε αυτό το δύσκολο αγώνα που καλούμαστε να ανταπεξέλθουμε καθημερινά.
Συγκεκριμένα, από εσάς ζητούμε την παροχή 15 μονών στρωμάτων για την κάλυψη των αναγκών των παιδιών που θα διαμένουν στις εγκαταστάσεις της Κιβωτού του Κόσμου στη Χίο. Η προσφορά σας θα γεμίσει με χαρά τα παιδιά και η χρήση των ποιοτικών σας προϊόντων οπωσδήποτε θα τους χαρίσει τη ζεστασιά, την άνεση και τη θαλπωρή ενός σπιτικού που τόσο χρειάζονται.
Σας ευχαριστούμε εκ των προτέρων για το χρόνο σας και πιστεύουμε πως μέσω αυτής της προσπάθειας θα έρθουν τα καλύτερα αποτελέσματα για το δύσκολο έργο στο οποίο καλούμαστε να ανταποκριθούμε. Με τη δημιουργία του Χωριού Παιδικής Προστασίας θα βρουν ένα ζεστό Σπίτι δεκάδες παιδιά που έχουν ανάγκη για μια αγκαλιά, φροντίδα και αγάπη. Θα θέλαμε να έχουμε εσάς αρωγούς στην προσπάθειά μας,  καθώς η βοήθειά σας θα είναι ιδιαίτερα σημαντική για εμάς.
Με εκτίμηση,
Κ. Έλλη Παπαϊωάννου-
Υπεύθυνη Κιβωτού του Κόσμου

στο παράρτημα Χίου